Gezondste gedeelte van de avocado gooien we weg

Gezondste gedeelte van de avocado gooien we weg


Naast dat avocado’s ontzettend romig zijn, zijn ze ook hartstikke gezond. Maar wat blijkt nu? Het gezondste gedeelte van deze superfood belandt vrijwel altijd in je prullenbak.

Wat avocado door de salade of een heerlijke guacamole voor je nachos, we dig it. Hoogstwaarschijnlijk snij jij ‘m ook altijd doormidden, ditch je de übergrote pit en schep je het groene goed uit de schil. Fout dus. Volgens experts is het gezondste gedeelte van de avocado namelijk de pit.

Volgens One Green Planet  zit 70 procent van de antioxidanten van een avocado in de pit. Ook bevat de pit oplosbare vezels en gezonde oliën. Deze oliën zorgen voor een mooie huid en glanzend haar.

Allemaal leuk een aardig, maar hoe zorg je ervoor dat die extreem harde pit eetbaar wordt, laat staan lekker?
Je kunt de de pit het beste -voorzichtig- in vier stukken snijden en in een blender stoppen. Blend net zo lang tot er alleen poeder overblijft. Aangezien de poeder erg bitter is, kun je deze het best combineren met een fruitige smoothie.

Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat.

 

 

+ There are no comments

Add yours