So bad it’s good: deep fried Oreo’s met Nutella en aardbeien

So bad it’s good: deep fried Oreo’s met Nutella en aardbeien


Het mag best gezegd worden dat die Amerikanen slimme jongens zijn. Niet alleen vonden zij s’mores , hotdogs en cheeseburgers uit, maar kwamen zij ook op het idee om alles wat eetbaar is te frituren. Zo ook die goddelijke Oreo’s.

Gewone Oreo’s zijn al erg lekker. Maar gefrituurde Oreo’s zijn hapjes hemel.  Let me tell you how it works.

Wat heb je nodig:

  • Pannenkoekbeslag;
  • 2 rollen Oreo’s;
  • 1 liter zonnebloemolie;
  • Beslagkom;
  • Pan om in te frituren;
  • Vorken;

Aangezien ik niet aan less is more doe, gebruikte ik twee rollen Oreo’s. Maar aan één rol Oreo’s heb je eigenlijk al ruim voldoende.

Zorg voordat je begint met frituren dat de Oreo’s koud zijn. De koekjes kun je het beste een paar uur in de koelkast laten liggen voordat jij je innerlijke Nigella Lawson loslaat.

2

Maak het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zelf gebruikte 6-granen pannenkoekbeslag (Tja, waarom die 6-granen weet ik ook niet zo goed. Om toch nog –een soort van- gezond te doen?). Let goed op dat het beslag niet te dun wordt. Hoe dikker het beslag, hoe beter het om de Oreo blijft zitten als je deze gaat frituren.

Schenk je 1 liter zonnebloemolie in je hapjespan en verhit de olie tot 170 graden. Wanneer de olie heet genoeg is, kan het echte werk beginnen. Pak een Oreo en dip deze in het pannenkoekbeslag, draai ‘m vervolgens met twee vorken om zodat de andere kant van de Oreo ook bedekt is. Vervolgens til je de Oreo met twee vorken uit het beslag en laat je ‘m even uitlekken. Daarna kun je de Oreo voorzichtig in de olie laten zakken.

Wanneer de onderkant van de Oreo lichtbruin is, kun je deze voorzichtig omdraaien (Bij mij duurde dat ongeveer 2 minuten, wederom gebruikte ik hier twee vorken voor). Wanneer beide kanten lichtbruin zijn, kun je de Oreo uit de olie halen en deze laten uitlekken op keukenpapier. En zo kan je het ritueel blijven herhalen totdat het beslag of de Oreo’s op zijn.

7x

Aangezien het mijn –not so- guilty pleasure is om alles wat eetbaar is te voorzien van Nutella, moest ik dat hierbij natuurlijk ook doen. Ik besmeurde de Oreo’s royaal met Nutella en plakte er vervolgens nog wat aardbeien op. Wat is het leven toch goed. Eet smakelijk!

9x

Je kunt de Oreo’s ook gewoon naturel eten, met wat poedersuiker of met een bolletje ijs.

8x

+ There are no comments

Add yours