Baked cheesecake

Baked cheesecake


Zelf cheesecake maken is a piece of cake. Met de volgende ingrediënten bak jij makkelijk een heerlijke cheesecake!


Wat heb je nodig voor een kleine cheesecake (doorsnede 18 cm):
– 100 gram Bastogne koekjes (theebiscuits of andere koekjes kan ook);
– 30 ml gesmolten boter;
– 350 ml roomkaas;
– 230 ml sour cream;
– 130 gram suiker;
– 3 eieren;
– 30 gram bloem;
– Citroensap;
– Fijn geraspte gember naar smaak;
– Vanille-extract;
– Aardbeien;
– Blauwe bessen.

Let op! In een gebakken cheesecake zie je weleens scheuren zitten. Dit komt omdat de ingrediënten/ de cake te snel van temperatuur wisselde. Zorg daarom dat al je ingrediënten voor het beslag altijd op kamertemperatuur zijn voordat je gaat bakken.

Aan de slag
Stop de koekjes in een hersluitbare zak en sla de koekjes met een deegroller tot kruimels. Plaats daarna de kruimels met de gesmolten boter in een kom en roer dit door tot alles goed is vermengd. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel de kruimels gelijkmatig in de springvorm. Druk de kruimels aan met een eetlepel, zodat je een stevige koekbodem krijgt.

Roer in een kom de roomkaas los. Voeg vervolgens één ei aan de roomkaas toe en klop dit goed door totdat het ei is opgenomen in de roomkaas. Doe hetzelfde met de andere eieren. Voeg daarna de sour cream, suiker, bloem, citroensap, vanille-extract, en geraspte gember toe aan het mengsel. De citroensap en gember zijn optioneel. Natuurlijk wil je geen klontjes hebben in je beslag, maar pas op dat je niet overmatig veel klopt. Anders komt er te veel lucht in het beslag, waardoor de kans op barsten in je cheesecake groter wordt.

Wanneer het beslag goed is doorgeroerd kan dit in de springvorm worden geschonken. Plaats de springvorm vervolgens voor 90 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden). Wanneer de 90 minuten voorbij zijn, is het belangrijk dat je de cheesecake in de oven laat afkoelen. Je kunt het deurtje van de oven wel open laten staan. Zo voorkom je dat de cheesecake te snel van temperatuur wisselt. Wanneer de cheesecake op kamertemperatuur is kun je ‘m in de koelkast stoppen. Laat de cheesecake voor ongeveer 3 uur in de koelkast staan voordat je ‘m opeet.

Serveer de cheesecake met aardbeien en bosbessen. Eet smakelijk!

taart

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours