Stadia waar je doorheen gaat als je te veel hebt gegeten

Stadia waar je doorheen gaat als je te veel hebt gegeten


Na het verrukkelijke avondeten of een all you can eat-diner zijn de buikjes vaak goed gevuld. Maar ja, dat gevoel dat je dan hebt. Wat ‘n ellende! Wat je dan meemaakt, is niet voor de poes. Door deze stadia ga je dan. 

Proppen, stouwen, persen, dringen. Wat jij doet in een all you can eat-restaurant is niet altijd even pretty. Dat wat jij daar deed, kun je geen eten noemen. Nee, daarvoor heeft men het woord ‘vreten’ geïntroduceerd. Logisch ook dat je eerst door deze stadia heen gaat voordat jij je weer de oude voelt.

‘Het valt wel mee’-fase
Nadat je je bord hebt schoon gegeten, merk je dat je behoorlijk hebt gebunkerd. Je stopt er nu maar mee. Maar over een, pak ‘m beet, 10 minuten is al je voedsel wel gezakt. En man man, dan valt het niet meer mee.

via GIPHY

‘Goeie god, ik ga uit elkaar knappen’-fase
Je voedselverteringsorgaan zit tjokvol. Er kan geen hap meer bij. Jij zit zo vol dat je het idee hebt dat je maag zo uit elkaar gaat knappen. Het enige wat jij nog wilt doen, is lamlendig op de bank liggen en hopen dat je alles binnenhoudt.

‘Ik voel me zo ellendig’-fase
Als je de bank eindelijk hebt bereikt -of een betere zithouding als je nog verplicht moet natafelen in een restaurant- voel je je vrij ellendig. Je hebt alleen nog maar de behoefte om eruit te kramen dat je ontzettend vol zit want ‘dat helpt’.  Verder krijg je niet erg veel mee van de conversatie die gewoon doorgaat. Jij denkt alleen maar aan die maag van jou die niet zo’n grote inhoud kan verdragen als je ogen dachten.

‘Ik ga nooit meer eten’-fase
Hoewel dat lichamelijk gezien niet kan, denk je het toch. Uiteindelijk bedenk je een andere oplossing en beloof je jezelf plechtig dat je je nooit meer zo erg zult volstouwen. NOOIT.MEER. Genoeg! Jezelf volproppen met voeding is gewoon nooit lekker. Hoe lekker het eten ook is. Gewoon niet meer doen.

‘Ik voel me beter’-fase
Er komt een moment dat je je beter voelt. Maar of je je lesje hebt geleerd? Vaak niet, want zonder blikken en blozen eten we een uur later nog wel een toetje. ‘Dat glijdt er nog wel tussen’,  maken we onszelf dan wijs. Gevolg? Je zal de voorgaande stappen  dan weer moeten doormaken. Bon appétit dan maar?

via GIPHY

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment