Recept: Nutella-ijs

Recept: Nutella-ijs


Nutella, wat is dat toch een heerlijke hazelnootpasta. Op de boterham is het lekker, Nutella-cupcakes zijn heerlijk, maar Nutella-ijs is goddelijk! Hieronder lees je hoe je simpel –heel simpel- Nutella-ijs maakt.

Wat heb je nodig?
– 1 ei
– 25 gram suiker
– 200 gram Nutella
– 250 milliliter slagroom
– 100 milliliter gecondenseerde melk
– 50 gram cacao
– 70 gram witte chocolade chips

  1. Klop het ei en de suiker in een kom boven heet water (au bain-marie) tot het mengsel lichtgeel is van kleur. Voeg hier daarna een scheutje vanille extract aan toe.
  2. Schenk de gecondenseerde melk en slagroom in een aparte kom en klop dit stijf.
  3. Doe de Nutella in een kommetje en verwarm dit voor 20 tot 30 seconden in de magnetron. De Nutella is nu makkelijker te roeren. Voeg de Nutella toe aan de slagroom en klop dit goed door.
  4. Zeef de cacao boven het Nutella-mengsel en roer opnieuw goed door.
  5. Voeg nu het eimengsel toe en opnieuw: roeren maar.
  6. Als laatste voeg je de chocolade chips toe. Schenk daarna het Nutella-ijs in een bak en plaats deze in de diepvries. Dankzij de gecondenseerde melk hoef je het ijs niet om het halfuur door te roeren om kristalvorming te voorkomen, dat doet de melk al voor je ;).
  7. Laat het ijs minimaal vier uur in de vriezer staan.
  8. Serveer het ijs met aardbeien en slagroom.

Geniet ervan!

Nutella-ijs3

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment