Crème brûlée met fruitsmaak

Crème brûlée met fruitsmaak


De calorieënbom waar niemand ooit genoeg van krijgt: crème brûlée. Het uiterst smakelijke dessert is altijd weer een feestje om te eten. Een fuif waarbij de smaakpapillen worden gestreeld en je wereld even stilstaat. Kortom: het toetje is heerlijk. Wat ik ook graag nuttig is fruit. Daarom maakte ik een crème brûlée met fruitsmaak, die minstens zo lekker is als de klassieker.

Wat heb je nodig voor fruitige crème brûlée’s (voor 4/ 5 stuks)
1 vanillestokje of vanille extract
250 ml slagroom
250 ml volle melk
6 eidooiers
100 gram suiker
100 gram gesneden aardbeien
50 gram cranberry’s
1 citroen
1 sinaasappel
gember (optioneel)
Maïzena

50 gram suiker

 

  1. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en het merg aan de kook. Je kunt het vanillestokje ook vervangen door vanille extract. Laat dit vervolgens voor 5 minuten op een laag vuur staan. Haal daarna het vanillestokje uit de slagroom.
  2. Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop dit door elkaar. Schenk de room vervolgens bij de eidooiers. Roer snel en goed door! Anders gaat je ei stollen.
  3. Schenk de room weer terug in de pan en voeg hieraan de rasp en het sap van één citroen en één sinaasappel toe. Voeg ook aardbeien en cranberry’s toe. Als je net als ik een gemberfan bent kun je ook nog wat geraspte gember toevoegen.  Zet de pan voor 10 minuten op een laag vuur tot je room de dikte van vla heeft aangenomen. Mocht je room te dun zijn, dan kun je nog wat maïzena toevoegen om het dikker te maken. Let op: je kunt snel te veel maïzena gebruiken waardoor de je room te dik wordt. Voeg daarom eerst maar een klein beetje maïzena toe.
  4. Schenk de hete room door een zeef. De cranberry’s en aardbeien heb je niet meer nodig voor je crème. (Als je ze even laat afkoelen, zijn ze nog erg lekker om te snoepen.)
  5. Schenk de room in je schaaltjes en zet deze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven (130 graden). Laat de schaaltjes daarna afkoelen en plaats ze vervolgens voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  6. Wanneer de room is afgekoeld en opgestijfd is het tijd om van je toetje een crème brûlée te maken. Bestrooi de crème met basterdsuiker en karamelliseer de suiker met een crème brûlée brander. Laat de karamel daarna nog even koelen (ongeveer 1 tot 2 minuten) en dan is het tijd om te genieten!

Eet smakelijk!

creme 2 Crema 3 crema 1

+ There are no comments

Add yours