Afvallers eten 40% meer van iets wanneer ze denken dat iets ongezond is

Afvallers eten 40% meer van iets wanneer ze denken dat iets ongezond is


Mensen die zich nog altijd aan hun goede voornemens houden, verdienen een schouderklopje. Maar ook zij die weer proberen het lijnen op te pakken, zijn goed bezig. Het blijft nu eenmaal lastig om de dikmakertjes te laten staan. Maar nu blijkt uit onderzoek dat er toch wel heel veel tussen onze oren afspeelt!

Uit een onderzoek van the Arizone State University is gebleken dat mensen die aan de lijn doen juist voor ongezonde snacks kiezen als hen deze worden geadviseerd. Negatieve berichten over suikers en vet blijken afvallers júist over te halen om toch voor deze snack te kiezen. 30% van de lijners geeft hieraan toe. En deze mensen eten dan ook nog eens 40% méér van dit ongezonde tussendoortje wanneer ze ervan op de hoogte zijn dat het slecht voor ze is. Hoe verrückt is dat?! Het is waarschijnlijk zo’n ‘niet kijken en dan doe je het toch’-situatie.

De onderzoekers kwamen erachter dat waarschuwingen over voedsel vrijwel altijd negatief waren. Daarom hielden de onderzoekers van the Arizona State Univerisity drie onderzoeken om erachter te komen hoe effectief de negatieve berichten waren. Niet heel erg, bleek dus.  Uit een van de drie onderzoeken bleek dat hoe slechter er over snacks werd gepraat, hoe positiever ze erover dachten. De mens en food cravings, het blijft vreemd.

Laat dat hele afvallen ook maar zitten. Als we het volgens onderzoekers toch bezwijken, laten we het dan ook maar meteen bewust doen. *grijpt een zak chips*.

pizza-698635_1280
Bron: DailyMail

+ There are no comments

Add yours