De geneugten van nagellak

De geneugten van nagellak


Tja, nagellak. Menig dame heeft meer potjes lak in haar badkamer staan dan ze op één hand kan tellen. Rood kun je immers niet in slechts één kleur hebben. Maar vanaf nu heb je goede redenen waarom je altijd genoeg nagellak in huis moet hebben.

Na·gel·lak (het/de; o en m). Volgens van Dale slechts een ‘vloeistof om de nagels te lakken’. Maar nagellak is goed voor zoveel meer. 

Voorkomt verkleuring
Je kent het wel, je hebt net een nieuwe ketting gekocht – of ring- en ze geven allebei af. Geen zorgen. Smeer wat blanke nagellak aan de binnenkant van de ketting of ring, laat het even drogen en je zult geen last meer hebben van groene strepen in je nek

Ter versiering
Een saaie tas opfleuren? Use nailpolish. Maak simpel stippen of laat je innerlijke Jackson Pollock losgaan.

Wrattenbestrijder
Tja, niemand gaat graag naar de dokter om een wratje aan te laten stippen. Gelukkig bestaat er een simpel remedie tegen wratjes: nagellak. Smeer twee tot drie weken lang iedere avond rijkelijk nagellak op je wratje. Hierdoor komt er geen zuurstof meer bij de wrat waardoor deze binnen twee tot drie weken zal afsterven. Simpele en pijnloze manier om van die vreselijke bultjes af te komen.

nagellak

Voor je schoenen
Noohoo, je mooie (lak)schoenen zijn beschadigd. Hoe krijg je die weer goed… Je raadt het vast al: nagellak.

Ladderbestrijder
Ja, ja ook de beruchte ladder in de panty kan geholpen worden door nagellak. Zorg ervoor dat je ladder niet erger wordt door er simpel een beetje nagellak op te smeren

Nagels steviger maken
Nagellak is er niet alleen omdat het supermooi is. Nagellak in combinatie met knoflook= one love. Snijd knoflook heel fijn en stop de stukjes in je nagellakpotje. Laat dit voor ongeveer een week staan. Zodra je het potje opent, word je verwelkomt door een heftige knoflookgeur. Maar geen zorgen. Zodra je de nagellak hebt aangebracht en het opdroogt ruik je er niets meer van.

Beeld: Instagram

+ There are no comments

Add yours