Lovely Lemon Curd

Lovely Lemon Curd


Lemon Curd is lekker op brood, cupcakes, taart, scones en nog veel meer lekkernijen.  Deze dikkere jam mag niet ontbreken in jouw keuken. Het is makkelijk om te kopen, maar leuker om zelf te maken.

Wat heb je nodig om zelf Lemon Curd te maken?
4 citroenen
100 gram suiker
1 ei
3 eidooiers
40 gram roomboter
Maïzena

Wat moet je doen?
1. Maak de citroenen schoon en rasp deze. Doe de rasp in een pan.
2. Snij de citroenen door midden en knijp het sap uit de citroenen en voeg dit aan de rasp toe. (Maak je geen zorgen als er pitjes in de sap terecht komen. De Lemon Curd wordt straks nog gezeefd.)
3. Voeg de suiker toe aan het citroensap en zet het pannetje op een medium hoog vuur. Laat de suiker oplossen, maar roer nog niet door het mengsel heen.
4. Roer het ei en de drie eidooiers door elkaar en voeg deze toe aan je citroenmengsel wanneer de suiker is opgelost. Let goed op! Nu is het belangrijk om constant met een garde te roeren wanneer je de eieren toevoegt, anders heb je kans dat de eieren gaan stollen.
5. Wanneer de eieren zijn toegevoegd kun je het vuur op laag zetten. Voeg daarna de roomboter toe en roer dit langzaam door je curd heen.
6. Als je vindt dat je curd nog te dun is kun je nog wat maïzena toevoegen om het dikker te maken.
7. Zeef als laatste de curd.
7. Laat de curd afkoelen en doe deze daarna in de koelkast om volledig op te stijven.

Nu heb je een heerlijke lemon curd die cupcakes, taart of scones nóg lekkerder maken.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment