Citroen-meringue taart

Citroen-meringue taart


Het geluk dat ontstaat wanneer je een hapje citroencake neemt is altijd weer ultiem. Combineer citroencake met lemon curd en meringue en je zit binnen no-time op cloud 9. Lees hieronder hoe je deze lekkernij maakt.

Wat heb je nodig?

Voor de cake:
150 gram bloem
150 ml karnemelk
150 gram suiker
2 eiwitten
60 gram boter
Snufje baking soda
snufje zout
Sap en rasp van 1 citroen
Scheutje Vanille extract

300 gram lemon curd

Voor de meringue:
3 eiwitten
150 gram suiker
Wat moet je doen?
1. Meng de boter met de suiker en roer tot dit goed is vermengd.
2. Voeg de eiwitten toe en klop dit zorgvuldig door het beslag.
3. Voeg de karnemelk toe en klop dit goed door het mengsel heen.
4. Daarna is het tijd om de bloem toe te voegen. Doe dit beetje bij beetje en blijf goed kloppen met een garde zodat er geen klontjes ontstaan.
5. Nu kun je de baking soda, zout, vanille extract en citroen toevoegen. De citroencake is niet heel zuur. Als je daar heel erg van houdt, kun je ook de sap en rasp van twee citroenen gebruiken voor je cake.
6. Schenk het beslag nu een in kleine taartvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven (180 graden) voor 25 tot 30 minuten.

Terwijl de cake in de oven staat kun je zelf lemon curd maken. Het recept voor lemon curd vind je hier. Heb je geen zin om zelf lemon curd te maken? Dan kun je deze gewoon kopen bij de supermarkt.

Wanneer de cake klaar is laat je deze afkoelen. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je beginnen aan het kloppen van de meringue. Doe 3 eiwitten in een superschone beslagkom en klop dit tot er pieken ontstaan. Wanneer je pieken hebt kun je langzaam de suiker toevoegen en verder kloppen tot je de beslagkom op de kop kunt houden, zonder dat de meringue eruit valt.

Nu kun je de cake royaal besmeren met lemon curd. Wanneer je genoeg lemon curd op je cake hebt is het tijd om de meringue over de taart te verdelen. Je kunt de meringue in een spuitzak doen om leuke figuurtjes te maken, maar je kunt het ook gewoon over de taart smeren.

Doe de taart vervolgens nog voor 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). Eet smakelijk!

Lemon meringue pie 3

+ There are no comments

Add yours