Quinoa-cakejes met broccoli

Quinoa-cakejes met broccoli


Hartige muffins als avondeten? Yes please! Deze quinoa-cakejes met broccoli zijn supermakkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Lees hier snel het recept!

Quinoa wordt ook wel het wondergraan genoemd. Heel gezond, voedzaam en glutenvrij. Quinoa in combinatie met broccoli, havermout, cheddar kaas en eieren is een hapje hemel. Dus verwarm die oven maar snel voor (op 180 graden) en laat het bakken beginnen!

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
– Kleine broccoli
– 4 middelgrote eieren of 3 grote eieren
– 100 gram ongekookte quinoa
– 80 ml melk
– 200 gram geraspte cheddar kaas
– 120 gram havermout
– peper
– Zout
– chilipoeder

Wat moet je doen?
1. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
2. Maak ondertussen de broccoli schoon en snij de roosjes van de stronk. Snij de broccoliroosjes nog een keer doormidden als deze heel groot zijn.
3.  Doe de broccoli in een beslagkom en voeg de havermout en melk toe.
4. Klop de eieren in een aparte kom en voeg deze daarna aan de broccoli toe. Roer dit goed door elkaar.
5. Wanneer alles goed is vermengd is het tijd om de quinoa en cheddar kaas toe te voegen. (Bewaar een klein beetje cheddar kaas). Als je geen groot fan van cheddar kaas bent, kun je ook 100 gram cheddar kaas toevoegen en 100 gram belegen kaas.
6. Voeg daarna de peper, zout en chilipoeder naar smaak toe en roer dit goed door.
7. Nu is het tijd om het quinoa-mengsel in de cupcakevormpjes te verdelen. Strooi, wanneer de vormpjes gevuld zijn, de laatste cheddar kaas over de cakejes heen.
8. Bak de cakejes af in 25 tot 30 minuten.

Eet smakelijk!

 

DSCN0854

+ There are no comments

Add yours