Cheesy broccolisoep

Cheesy broccolisoep


Holy Moly. Vandaag maakte ik een cheesy broccolisoep en oh dear wat was dat lekker. Goddelijk om precies te zijn. Hieronder deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig?

– 30 gram boter + 20 gram
– 30 gram bloem
– 100 gram fijngesneden uien
– 100 ml slagroom
– 200 ml melk
– 500 gram broccoliroosjes
– 300 gram geraspte kaas
– 1 bouillonblokje
– 500 ml broccoliwater
– 200 gram geraspte wortels
– 100 gram geraspte cheddar kaas
– zout en peper

Wat moet je doen?
1. Kook de broccoli voor ongeveer 4 minuten. Giet de broccoli af en bewaar 500 milliliter van het broccoliwater.
2. Smelt de boter (30 gram) in een soeppan. Wanneer de boter volledig is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je dit met een garde alsof je leven ervan afhangt. Klontjes zijn immers uit den boze. Wanneer alles goed is vermengd, laat je dit twee minuutjes staan en af en toe roer je. Het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat, anders bestaat er een kans dat je soep naar bloem smaakt.
3. Voeg nu opnieuw boter toe (20 gram) samen met de fijngesneden ui. Bak de uien voor 2 minuten mee.
4. Nu is het tijd om het grootste gedeelte van de melk toe te voegen. Voeg de melk langzaam aan je bloemmengsel toe en blijf heel goed roeren. Als je dit niet doet krijg je klontjes in je soep!
5. Voeg nu het broccoliwater met een (groente)bouillonblokje toe aan de soep. Doe dit geleidelijk en blijf roeren.
6. Doe nu een kwart van de broccoliroosjes met de overige melk in een blender en pureer dit. Voeg de puree samen met de geraspte wortels en broccoli toe aan de soep.
7. Schenk de slagroom bij de soep en voeg de geraspte kaas toe. Laat de soep nu voor 10 minuten op een laag vuur staan.
8. Als laatste stap sprenkel je de geraspte cheddar kaas door de soep. Eventueel breng je je soep nog op smaak met wat zout en peper.

broccolisoep

+ There are no comments

Add yours