Machtig lekkere MonChoutaart

Machtig lekkere MonChoutaart


Een taartverslaafde, dat ben ik. Wanneer iemand voorzichtig opbiecht dat-ie gebak at als ontbijt kijk ik daar niet van op. Als er taart in huis is verorber ik deze standaard als ochtendmaaltje. Niets choquerends aan. (Ik heb trouwens niet elke week taart in huis;)) Als je deze MonChoutaart maakt zul je begrijpen waarom. En wil je -net als ik- niets liever dan je dag goed beginnen met MonChoutaart als ontbijt.  

Wat heb je nodig?
– 1 pak Bastogne koeken of Maria biscuits
– 100 gram boter
– 200 ml slagroom
– 100 gram suiker
– Vanille extract
– 250 gram mascarpone
– 1 blik kersenvlaaivulling
– citroenrasp

Wat moet je doen?
1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of stop ze in een Ziploc zakje en sla hierop met een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
2. Voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Roer dit door tot het een stevige massa is. Bekleed je springvorm met bakpapier en schenk hier vervolgens de koekkruimels in. Verspreid en druk de koekkruimels met een eetlepel aan zodat je de koekkruimels gelijkmatig over de springvorm verdeelt. Zet de springvorm nu in de koelkast om af te koelen.
3. Nu is het tijd om de MonChou-vulling te maken. (Ik realiseer me net dat dit officieel geen MonChoutaart wordt, aangezien er niet daadwerkelijk MonChou in de taart zit. Enfin, deze taart is minstens zo lekker.) Je hebt hier twee kommen voor nodig. Doe in de eerste kom twee eetlepels suiker en de slagroom. Klop dit stijf. In een andere kom stop je de mascarpone en de rest van de suiker. Klop dit romig.
4. Nu kun je de slagroom bij mascarpone toevoegen. Mix dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat citroenrasp toe om de taart wat frisser te maken.
5. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mascarpone-mengsel gelijkmatig over de koekbodem. Zet de taart nu voor minstens vier uur in de koelkast. Als je ‘m echt goed hard wilt hebben kun je eventueel gelatine of -voor de vegetariërs- agar agar toevoegen. Een andere manier om de taart goed hard te laten worden is deze minstens acht uur in de koelkast te laten staan. (Zelf heb ik het geduld helaas niet om ‘m acht uur lang in de koelkast te laten staan.)
6. Wanneer je taart is opgestijfd kun je de kersenvlaaivulling gelijkmatig over de vulling verdelen. Nu is het alleen nog maar een kwestie van lekker opeten! Geniet ervan!

DSCF5869xxxxx

 

+ There are no comments

Add yours