Wijn drinken voordat je naar bed gaat, helpt je afvallen!

Wijn drinken voordat je naar bed gaat, helpt je afvallen!


Wanneer je het gevecht aangaat met het getal op de weegschaal, probeer je krampachtig uit de buurt te blijven van je geliefde wijn, maar wist je dat je dit helemaal niet als de pest hoeft te vermijden?

Wijnlovers, dit gaat jullie dag maken! We weten allemaal dat een wijntje je kan helpen ontstressen na een lange werkdag en dat het je wat losser kan maken voordat je op die zenuwslopende date gaat. En we weten ook dat het niet zo heel verantwoord is als je wilt afvallen. Tenminste, dat dachten we.

Uit onderzoek van Washington State University en Harvard (betrouwbaarder kan het dus niet), is gebleken dat een bepaald stofje in wijn een fantastisch effect heeft op je vetcellen. Het stofje voorkomt namelijk dat je vetcellen nog meer vet opnemen. Het geweldige stofje dat we hiervoor mogen bedanken heet resveratrol.

Hier houdt het formidabele nieuws overigens niet op. De onderzoekers kwamen erachter dat je het niet zuinig op één glaasje hoeft te houden. Nee, hun ontdekking luidt dat een halve fles per dag obesitas voor 70% kan tegengaan! Mensen die wijn dronken voor het slapengaan voelden zich de volgende dag fitter en mensen hadden minder zin in midnight snacks (dé boosdoener). In totaal deden 20.000 mensen mee aan het onderzoek.

Fijn weekend, dames. Proost!

Bron: Her.ie

+ There are no comments

Add yours