How to: American Pancakes

How to: American Pancakes


Sinds ik de film Matilda -jaren geleden- zag, raakte ik geobsedeerd door American Pancakes. Toen ik groot genoeg was om eindelijk alleen pannenkoeken te bakken heb ik meerdere mislukte pogingen gedaan om ze net zo mooi te krijgen als Matilda. Anno 2016 is het me dan eindelijk gelukt. 

Wat heb je nodig om overheerlijke American Pancakes te maken?

– 200 gram bloem;
– 3 eieren;
– 50 gram gesmolten (room)boter;
– 50 gram suiker;
– 250 milliliter volle melk;
– 1 theelepel vanille extract;
– Snufje zout;
– 1 theelepel baking soda;
– Olijfolie.

Optioneel: citroensap en kaneel

Overig keukengerei:
– Garde;
–  2 beslagkommen;
– Anti-aanbak koekenpan;
– Spatel;

Goed, first things first. Als enorme Matilda-fan zette ik voordat ik begon met bakken dit nummer op: Little Bitty Pretty One. Zo kom je alvast goed in de sfeer van het bakken.

Mix in een kom de eieren en suiker tot het mengsel bijna verdubbeld is in volume. Voeg vervolgens de gesmolten boter op kamertemperatuur toe. Let op: als je roomboter nog gloeiend heet is, gaan je eieren stollen.Controleer daarom goed of je boter wel echt op kamertemperatuur is.

Pak daarna de andere beslagkom en doe hierin de bloem, zout en baking soda. Roer dit samen en voeg vervolgens de melk en vanille extract toe. Mix dit goed zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg vervolgens het ei-mengsel toe en roer dit goed samen.

Nu kun je bakken! Smeer met keukenrol de koekenpan heel licht in met olijfolie. Dit is éénmalig. Een pannenkoekenexpert vertelde mij eens dat mensen hun American Pancakes niet mooi krijgen, omdat ze te veel olie gebruiken. Vandaar dat ik een anti-aanbak koekenpan gebruik. Zet de koekenpan op een laag vuurtje en schenk vervolgens een kleine pannenkoek in je pan. Zodra je een heleboel luchtbellen in je beslag ziet -na ongeveer 2 minuten- draai je je pannenkoek om en laat je deze opnieuw 2 minuten bakken. Vervolgens herhaal je dit ritueel tot er geen beslag meer is.

Je kunt de pannenkoeken serveren met stroop, boter, slagroom, blauwe bessen en aardbeien. Kortom: alles wat je lekker vindt.

Eet smakelijk!

via GIPHY

+ There are no comments

Add yours