Appeltaartrepen

Appeltaartrepen


Appeltaart is een klassieker, en over het algemeen stelt dit appelhapje nooit teleur. Zelf appeltaart maken is het beste wat er is. Alleen jammer dat je dit gebakje niet makkelijk mee kunt nemen in je lunchbox. Gelukkig bestaan er ook appeltaartrepen. Minstens zo lekker en makkelijk om mee te nemen!

Wat heb je nodig om een royale hoeveelheid appeltaartrepen te maken?

Voor de bodem:
– 220 gram zachte boter
– 80 gram suiker
– 200 gram bloem
– snufje zout

De vulling:
– 80 gram boter
– 100 gram (licht) bruine suiker
– 6 appels, geschild en in stukjes gesneden
– Kaneel naar smaak
– Snufje nootmuskaat

Voor de kruimeldeeg:
– 150 gram havermout
– 130 gram tarwebloem
– 160 gram (licht) bruine suiker
– Kaneel naar smaak
– Snufje zout
– 150 gram boter
– Snufje baking soda
– 200 gram ongezouten pecannoten
– Citroenrasp

 

Wat moet je doen?

1. Eerst maak je de bodem. Klop de boter en de suiker tot het er romig en fluffy uitziet. Voeg daarna de bloem en zout toe en roer dit goed door. Verdeel dit vervolgens over een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Bak dit voor ongeveer 20 minuten op 190 graden. Als je geen zin hebt om zelf een bodem te bakken, kun je eventueel bladerdeeg gebruiken.

2. Terwijl de bodem in de oven zit, kun je de vulling maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg daarna de suiker toe en laat dit even staan. Doe daarna de appels met de kaneel en nootmuskaat in de pan. Laat dit voor ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan en roer dit af en toe door.

3. Nu kun je de topping maken. Snijd de boter in stukjes en doe deze in een beslagkom. Voeg daarna de havermout, bloem, bruine suiker, baking soda, kaneel, zout en zoveel citroenrasp als jij wilt bij de boter. Kneed dit vervolgens net zo lang tot je de textuur van grove broodkruimels hebt. Voeg daarna de pecannoten toe.

4. Wanneer de bodem klaar is, laat je deze eerst even afkoelen. Wanneer deze is afgekoeld, verdeel je de vulling gelijkmatig over de bodem. Daarna kruimel je de topping over de appels heen. Zet de bakplaat weer in de oven voor 45 minuten (190 graden.)

5. Laat de enorme reep eerst volledig afkoelen en snijd er vervolgens reepjes of blokjes uit.

6. Nu rest je nog één ding: optimaal genieten. Eet smakelijk!


Appel 4

+ There are no comments

Add yours