Chaotische keukens veroorzaken over-snacking

Chaotische keukens veroorzaken over-snacking


Sloddervossen opgelet! Wellicht weten we nu waarom Gordon Ramsay regelmatig grimmig: ‘Keep your F* kitchen clean’, brult in een van zijn vele kookprogramma’s. Want aankomen, dát wil-ie niet. Uit een studie van Cornell Food and Brand Lab is namelijk gebleken dat hoe rommeliger je keuken is, hoe slechter dat is voor de taille.

Helaas dames en heren, we zullen in de toekomst toch meer ons best moeten doen om ons kookplekje netter te houden. Want de mengelmoes aan vieze borden, glazen en bestek maakt het niet makkelijker voor je om die chocolate chip cookies te weerstaan.

Here’s why: bij het zien van een rommelige keuken wordt een signaal naar je hersenen gestuurd dat je je leven niet op orde hebt. Als je een gezondere levensstijl wilt volgen is dit dus superslecht. Je brein denkt immers: als alles om me heen niet in orde is, wat maakt het (gezond leven) dan uit? Die nachos die je naar binnen werkt? Geen probleem. Heb je zin in snoep? Eet gerust nog een zaak leeg.

Uiteraard deden de onderzoekers ook een test. 49 vrouwen moesten in een keuken zitten waarvan het keukenblok bezaaid was met papier en de gootsteen vol lag met vieze borden. Ondertussen hadden ze ook het ongenoegen dat de telefoon regelmatig rinkelde. 49 andere vrouwen zaten in een nette keuken waar het stil was. In beide keukens lag een schaal met koekjes, crackers en wortels.  De eerste groep vrouwen at 100 calorieën meer dan de andere dames. Aangezien de tweede groep vrouwen in een nette keuken zaten, hadden zij het gevoel dat ze meer controle hadden, waardoor zij minder snel in verleiding kwamen om te snacken.

Dus dames en heren, opruimen die keuken! Ik ga het in ieder geval meteen doen.

 

+ There are no comments

Add yours