Fudge brownies

Fudge brownies


Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze brownie is super fudgie en ontzettend makkelijk om te maken. Na het proeven van deze brownie word je liefde voor chocolade nóg groter.

Wat heb je nodig?
– 300 gram pure chocolade (liefst 75% cacao)
– 60 gram ongezouten roomboter
– 4 eieren
– 270 gram bruine suiker
– 150 gram bloem
– 70 gram pecannoten (optioneel)
– Scheutje vanille extract
– Snufje zout

1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze (au bain-marie) samen met de boter.
3. Klop ondertussen de suiker met de boter tot het licht en fluffy is.
4. Voeg de bloem, bruine suiker, zout en vanille extract aan het eimengsel toe. Roer dit door.
5. Doe de pecannoten in een keukenmachine en maal net zo lang tot de pecannoten een structuur van (fijn) zand hebben. Voeg dit toe aan je browniemix.
5. Schenk de gesmolten chocolade bij het beslag en klop dit net zolang tot je geen klontjes meer ziet en het een egaal mengsel is.
6. Schenk nu je browniebeslag in een ingevette brownieblik. Als je geen brownieblik hebt, kun je ook gewoon een springvorm gebruiken.
7. Zet je brownieblik voor 25 minuten in de oven en laat ‘m daarna goed afkoelen.
8. Nu rest je nog één ding: lekker opeten!

Brownie 1

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment