Zo maak je je snijplank echt schoon

Zo maak je je snijplank echt schoon


Hoe hard je ook schrobt, soms is het onmogelijk om de geur van knoflook, uien of andere groenten uit het hout of plastic van je snijplank te boenen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bacteriën die onzichtbaar op je plankje achterblijven.

Hoe krijg je je snijvlak dan wel goed schoon? Heel simpel. Met citroen, baking soda en zout.  Strooi evenveel zout als baking soda over je snijplank. Snijd vervolgens de citroen door de helft en wrijf met de gesneden kant van de citroen over de snijplank. Behandel de hele plank op deze manier. Wanneer je hiermee klaar bent hoef je de plank alleen nog even met afwasmiddel en water af te spoelen. En je bent klaar.

Of het echt werkt: ja! Zout en baking soda nemen nare geurtjes op. In combinatie met citroen heeft het niet alleen een reinigende werking, het gaat ook nog eens verkleuring tegen. Perfect!

 

+ There are no comments

Add yours