Curry-bloemkoolsoep

Curry-bloemkoolsoep


Een kostelijke curry-bloemkoolsoep maken stond al jaren op mijn to-do-list. En dan het liefst eentje waarvoor je niet van toko naar toko moet sjezen om al die uiterst moeilijk vindbare ingrediënten bij elkaar te scharrelen. De soep die ik heb gebrouwen is buitengewoon makkelijk om te maken en ook nog eens supersmakelijk. 

Hier komt-ie dan! Een curry-bloemkoolsoep waar je u tegen mag zeggen. Had ik al gezegd dat het ook nog eens een gezond soepje is?

Wat heb je nodig?
– 1 gele ui
– 1 rode paprika
– 2 teentjes knoflook
– 1 volle eetlepel gele currypasta
– 400 gram bloemkoolroosjes
– 400 ml halfvolle melk
– 500 ml groentebouillon
– Olijfolie
– Zout
– Peper
– 1 theelepel chilipoeder
– 100 gram gemalen pinda’s

Wat moet je doen?
1. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en snijd daarna de knoflook zo fijn mogelijk als je kan. Schenk vervolgens een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de ui, paprika en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
2. Voeg de melk samen met de currypasta toe aan de uien. (In plaats van melk kun je ook kokosmelk of slagroom gebruiken). Roer dit door tot de currypasta is opgelost.
3. Voeg nu de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe. Laat de soep vervolgens op een laag vuur staan voor ongeveer 10 minuten.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Zelf doe ik dat altijd maar heel even zodat er nog stukjes bloemkool in mijn soep te vinden zijn.
5. Proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel nog chilipoeder, zout en peper toe.
6. Serveer de soep en sprenkel daar eventueel nog wat pinda’s overheen. Eet smakelijk!

Soep 5

 

 

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment