Nutella-cupcakes met Kinder Chocolade en Maltesers

Nutella-cupcakes met Kinder Chocolade en Maltesers


Nutella-cupcakes met Kinder Chocolade én Maltesers is één groot feest voor je smaakpapillen. Lees hieronder hoe je dit goddelijke cakeje maakt.

Wat heb je nodig voor 10 cupcakes:
– 100 gram Nutella
– 60 ml melk
– 80 gram bloem
– 40 gram cacaopoeder
– 40 gram zachte roomboter
– 1 ei
– Snufje bakingsoda
– Snufje zout
– 60 gram Maltesers
– 60 gram gebroken Kinder Chocolade

Wat heb je nodig voor de topping:
– 100 gram roomkaas
– 100 gram Nutella
– Malthesers en Kinder chocolade naar wens.

  1. Zeef alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Klop in de andere kom de Nutella en roomboter samen. (Tip: doe de Nutella eerst in een bakje en doe deze 20 seconden in de magnetron. De Nutella wordt dan makkelijker te roeren.)
  3. Voeg daarna het ei en de melk aan de Nutella toe en klop dit tot alles is vermengd.
  4. Combineer vervolgens de droge- met de natte ingrediënten en mix dit goed door.
  5. Drop nu de Malthesers en Kinder Chocolade in je beslag en roer de chocolade losjes door het beslag.
  6. Vul nu de cupcakevormpjes voor driekwart en bak de cupcakes 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
  7. Maak ondertussen de topping, deze is supermakkelijk te maken. Doe de roomkaas en Nutella in een kom en klop dit net zo lang tot alles goed is vermengd. Plaats de kom voor minstens een uur in de koelkast.
  8. Laat de cupcakes volledig afkoelen wanneer ze klaar zijn. Daarna kun je de Nutella-topping in een spuitzak stoppen en de cakejes versieren of je voorziet de cupcakes van de topping met simpelweg alleen een mes.
  9. Maak de cupcakes af door nog wat Kinder Chocolade en Maltesers over de topping te verdelen.

DSCN0081 xx

2 Comments

Add yours
    • 2
      Christel

      Haha ik moest hardop lachen om je reactie. De cakejes zijn helaas niet zo gezond, maar op het moment dat je ze eet maakt het niks meer uit.

+ Leave a Comment