Fruitsalade met cheesecake topping

Fruitsalade met cheesecake topping


Soms zijn de toetjes die je spontaan in elkaar flanst de allerlekkerste. Zo toverde ik vandaag binnen no-time een heerlijk dessert op tafel. Eigenlijk wilde ik een enorme cheesecake bakken, gezien mijn cheescake graving vandaag ondraaglijk was. Maar uiteraard had rupsje nooit genoeg daar geen geduld voor. Daarom verzon ik deze supersnel-te-maken-fruitsalade met cheesecake topping. 

Wat heb je nodig voor 3 porties?
– 100 gram roomkaas
– 50 gram sour cream
– 30 gram suiker
– 30 ml slagroom
– Twee eetlepels citroensap
– Fruit naar keuze
– 60 gram shortbread koekjes
– 35 gram gesmolten roomboter

Wat moet je doen?
1. Het is zo simpel. Maal de shortbreak koekjes in een keukenmachine fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Roer dit nog even goed door.
2. Klop nu de roomkaas en sour cream los. Voeg daarna de suiker, slagroom en citroensap toe. Klop dit net zo lang tot de suiker is opgelost.
3. Pak nu drie dessertbakjes en vul deze voor twee derde met fruit dat je lekker vindt. Zelf gebruikte ik aardbeien, frambozen, blauwe bessen en kersen.
4. Verdeel nu de cheesecake topping over de bakjes. Als laatste kruimel je de shortbread kruimels over de cheesecake topping.
5. Nu rest je nog één ding: lekker opeten!

Cheesecake 3a

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment