BonBonBloc soufflé

BonBonBloc soufflé


Het is algemeen bekend dat ik verslaafd ben aan BonBonBloc. Het liefst neem ik de praliné wit of crunchy. Gezien ik gisteren weer druk aan het bakken was geslagen, besloot ik om eens wat van die pure magie toe te voegen aan mijn baksel. 

Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 40 gram roomboter + 20 gram extra roomboter
– 100 gram BonBonBloc (ik gebruikte praliné wit)
– 30 gram suiker
– 1 ei
– scheutje vanille-extract
– 40 gram bloem
– snufje bakpoeder

Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Breek de BonBonBloc in stukjes en smelt deze samen met de boter au bain marie.
3. Laat de chocolade daarna voor ongeveer 10 minuten afkoelen.
4. Klop het ei en voeg deze toe aan de chocolade en roer dit goed door.
5. Zeef daarna de bloem en voeg deze samen met de suiker, bakpoeder en vanille-extract toe aan de chocolade. Roer dit door tot alles goed is vermengd.
6. Smeer je ramekins in met roomboter en verdeel het beslag over de twee potjes.
7. Zet deze nu voor 15 minuten in de oven.
8. Laat de souffle’s even afkoelen en eten maar!

Bonb soufle

P.s kleine oeps: ik was helemaal vergeten bakpoeder toe te voegen bij de soufflé die je op de foto ziet. Daarom is deze niet iets minder mooi gegroeid.

+ There are no comments

Add yours