Cloud bread pizza

Cloud bread pizza


De eerste keer dat ik cloud bread at was ik alles behalve razend enthousiast, maar ik at het dan ook met niks. Gezien menig food blogger laaiend enthousiast was over deze nieuwe food trend, besloot ik om nog maar een keer cloud bread te maken. Alleen maakte ik er deze keer pizza van. En oh my wat was dat goed. Lees hieronder hoe ik dit creëerde.


Wat heb je nodig voor 1 cloud bread pizza?
– 2 eieren
– Twee eetlepels hüttenkäse/ roomkaas
– Zout
– Peper
– Oregano/ Italiaanse kruiden
– Bakpoeder
+ Ingrediënten waarmee je je pizza wilt beleggen.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Scheid de eieren en klop de eiwitten op tot stijve pieken vormen.
3. Klop het eigeel samen met de roomkaas/hüttenkäse, zout, peper, oregano en bakpoeder tot alles goed is vermengd.
4. Voeg nu de eiwitten toe en roer dit door het beslag heen tot alles een geheel is.
5. Schenk nu het beslag over een bakplaat heen waar bakpapier op ligt. Verdeel met de spatel het beslag over het bakpapier in de vorm van een pizza. Let op dat je de pizzabodem niet te dun maakt.
6. Plaats de bakplaat nu in de oven voor 20 minuten. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn, draai je je bodem om en legt ‘m omgekeerd weer op de bakplaat. Plaats de bakplaat nu voor 10 minuten in de oven. (Cloud bread hoeft meestal niet heel lang in de oven, maar omdat ik een pizza maakte wilde ik de bodem lekker knapperig hebben.)
7. Na 10 minuten is het tijd om je bodem te voorzien van alles wat je lekker vindt. Zelf gebruikte ik tomatensaus, ketchup, mozzarella, ui, kaas en tonijn. Daarna plaatste ik de pizza voor 15 minuten in de oven op 200 graden.

Nu is het tijd om je pizza te eten! Je zult duidelijk het verschil proeven in vergelijking met een gewone pizza, maar het is het proberen zeker waard.

cloudbread pizza 2

+ There are no comments

Add yours