Carrot cake pancakes

Carrot cake pancakes


Hou je van pannenkoeken en hou je van carrot cake? Dan is dit een match made in heaven: carrot cake pancakes! Erg lekker en ook nog eens heel simpel om te maken.

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 1 cup bloem (130 gram)
  • Halve cup havermout (45 gram)
  • Halve cup bruine suiker (90 gram)
  • 2 eieren
  • Anderhalve cup karnemelk (360 ml)
  • 50 gram gesmolten boter, afgekoeld
  • 1 cup wortels (180 gram)
  • Handje pecannoten
  • Theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Theelepel vanille-extract
  • Kaneel naar smaak

    Voor de topping:

  • 3 theelepels citroensap
  • 80 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • Eventueel extra pecannoten

Wat moet je doen?
1. Maal de havermout met een vijzel fijn tot het meel wordt. Meng daarna havermout met de bloem, suiker en wortels.
2. Voeg nu de karnemelk, boter en eieren toe en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
3. Voeg nu de zout, vanille-extract, kaneel en pecannoten.
4. Nu is het tijd om de pannenkoeken te bakken. Maak in een grote non-stick koekenpan steeds drie kleine pannenkoekjes. Zet de koekenpan op een laag vuur en draai de pannenkoekjes om wanneer je veel luchtbellen ziet.
5. Herhaal dit tot het beslag op is.
6. De topping maken is heel simpel. Doe de roomkaas, poedersuiker en het citroensap in een kom en mix dit tot het een egaal mengsel is.
7. Smeer de topping royaal over de pannenkoeken heen en sprenkel er nog een paar pecannoten overheen.

Eet smakelijk!

CC 4a

+ There are no comments

Add yours