Spinazietaart

Spinazietaart


Ik ben weer aan de zoveelste poging van dit jaar begonnen om gezonder te eten. Om dit resultaat te behalen, kocht ik uiteraard alleen maar gezonde versnaperingen. Als een malle sloeg ik zo ook diepvriesspinazie in. Tussen de middag at ik braaf een gezonde spinazie-omelet, maar hoe lekker dit kan zijn, het begon toch een beetje te vervelen. Daarom maakte ik van een deel van de shitload aan spinazie een -wat minder gezonde- spinazietaart. 

Wat heb je nodig voor dit heerlijke maaltje?
– 200 gram diepvriesspinazie.
– 4 eieren
– 7 plakjes bladerdeeg
– 125 gram geitenkaas
– 100 ml slagroom
– 200 ml crème fraîche
– 65 gram pijnboompitten
– Nootmuskaat
– Peper
– Zout

1. Ten eerste: ontdooi de spinazie en knijp het vocht uit de spinazie. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.
2. Voorzie een springvorm van bakpapier of vet deze in met boter. Bekleed je springvorm vervolgens met bladerdeeg.
3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten.
4. Doe de spinazie in een kom samen met de eieren, slagroom en crème fraîche. Klop dit door elkaar tot het een egaal mengsel is.
5. Roer nu iets meer dan de helft van de pijnboompitten door de spinazie.
6. Brokkel driekwart van de geitenkaas door het beslag en roer dit opnieuw goed door.
7. Voeg nu nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe en klopt dit nog een laatste keer door.
8. Schenk het spinaziemengsel nu in de springvorm en verdeel de overgebleven geitenkaas over de taart.
9. Zet de spinazietaart 60 minuten in de oven. Wanneer de taart klaar is sprenkel je de rest van de pijnboompitten over de spinazietaart heen.

Eet smakelijk!

Variatietip: dit recept is ook heel lekker als je ham of spek toevoegt.

taart3

 

 

+ There are no comments

Add yours