Zo pel je gekookte eieren zonder enige inspanning!

Zo pel je gekookte eieren zonder enige inspanning!


The struggle is real, wanneer je perfecte gekookte eieren wilt overhouden wanneer je ze pelt. Maar dankzij deze hack wordt het pellen van een ei een fluitje van een cent.

De reden waarom jij nooit gevulde eieren maakt? Omdat het een hel is om gekookte eieren te pellen zonder dat er ei aan de schalen blijft zitten. Je wilt immers wel dat jouw gevulde eieren eer doen aan die van je oma –en omdat je een Instagramwaardige foto van je lekkernij wilt maken.

Het enige wat je nodig hebt voor perfect eieren zijn: eieren (hehe), water en baking soda! Voeg voortaan een theelepel baking soda toe aan het water waarin je de eieren kookt. Verder kun je eieren gewoon koken zoals je altijd doet. Wanneer je daarna de eieren pelt, glijden de schalen er zo van af. Dit bespaart je een hoop frustratie!

Waarom werkt dit? De baking soda zorgt ervoor dat de schalen en albumen (in de volksmond gewoon eiwit genoemd) loslaten, waardoor je het ei met gemak kunt pellen. Problem solved!

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment