Zo voorkom je high heel pain

Zo voorkom je high heel pain


Je nieuwe naaldhakken zijn to die for en uiteraard ga jij naar je werk in je nieuwste aanwinst. Trots als een pauw paradeer jij langs je collega’s die jaloersmakend naar je voeten kijken. Je hebt een goede dag. Totdat je thuiskomt en eindelijk durft toe te geven dat je voeten ontzettend veel pijn doen. Maar dat was het waard, toch?

Gelukkig zijn hier een paar comfort hacks waardoor je voortaan pijnloos de dag doorkomt in je high heels. You can thank us later.

Draag sokken
Wanneer je net spiksplinternieuwe schoenen hebt bemachtigd, wil je niets liever dan deze pareltjes meteen dragen. Toch is het verstandiger om ze eerst thuis in te lopen. Dit kun je doen door een paar keer sokken te dragen terwijl je in je hakken door je huis loopt. Door de sokken rekken je schoenen een beetje maar behouden ze hun vorm. Daarnaast is het dragen van sokken in je hakken nu hot and happening, dus je kunt je hakken gerust buiten inlopen zonder schaamte.

Tape je tenen aan elkaar
Het klinkt een beetje gek, maar het werkt geweldig. Tape je derde en vierde teen aan elkaar met dokterstape. Tussen deze tenen zit een zenuw die je dankzij het vasttapen van je tenen versterkt. Wat je voet weer extra stabiliteit geeft.

Schuur je schoenen
Om te voorkomen dat je uitglijdt op je nieuwe schoenen kun je de zolen van je schoenen (voorzichtig) schuren met schuurpapier. Dit zorgt voor extra grip en het is zo gepiept!

Loop als een model
We weten allemaal dat het dragen van hakken niet zo goed voor je is. Daarnaast kunnen je voeten extra pijn doen als je niet goed loopt. Houd je hoofd daarom omhoog en je schouders recht, neem niet te grote stappen en plaats je voet eerst op de bal van je voet en vervolgens pas op je hiel.

fashion-person-woman-feet-large

Doe je hakken in de vriezer
Wait what? Je schoenen in de vriezer deponeren, werkt dat? Ja zeker! Als je hakken nog steeds ietsje te strak aanvoelen, kun je een plasticzakje dat gevuld is met water in de punt van je schoen doen. Leg je schoenen vervolgens voor een nacht in de vriezer. Wanneer het water vriest zet het uit, waardoor je high heels worden gestretcht.

Koel je voeten
Wanneer je na een dag werken ’s avonds een feestje hebt, is dit voor je voeten een hele opgave. Ze zijn immers al wat gezwollen na een zware werkdag. Om je voeten party ready te maken kun je ze in een ijsbad doen. Vul een bak met ijskoud water en laat je voeten voor een tijdje in het water. Het koude water gaat de zwelling tegen, waardoor je er weer een avond lang –in je killer heels- tegenaan kan!

Neem altijd platte schoenen mee
Gun je voeten af en toe rust. Heb je hakken aan terwijl je naar de bioscoop gaat? Verwissel je hakken tijdens de film voor platte schoenen. Je voeten zullen je dankbaar zijn.

 

+ There are no comments

Add yours