Groene aspergetaart met crème fraîche

Groene aspergetaart met crème fraîche


Nu het aspergeseizoen is aangebroken, ben ik doorgeslagen in het eten van asperges. Ik eet het lelieachtige tuinbouwgewas continu en denk voortdurend aan nieuwe aspergerecepten. Zo kwam het idee voor aspergetaart snel in mijn hersenpan terecht -die ik uiteraard meteen maakte. Lees hieronder het recept.

Welke ingrediënten heb je nodig?
6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
50 gram roomboter
2 sjalotjes
1 kleine prei
15 groene ongekookte asperges
4 eieren
150 ml volle melk
50 ml slagroom
250 ml crème fraîche
100 gram geraspte kaas
50 gram bloem
25 gram geroosterde pijnboompitten
Twee eetlepels paneermeel
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Optioneel: 150 gram hamblokjes

Wat moet je doen?
1. Schil de asperges en snijd deze in stukjes. Snijd ook de 2 sjalotjes en prei in kleine stukjes.
2. Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de prei en sjalotjes toe. Laat dit voor 5 minuten op een middelvuur staan en roer af en toe door.
3. Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitten.
3. Doe de melk, slagroom en crème fraîche in een kom en meng dit goed door elkaar.
4. Deponeer de prei en sjalotjes vervolgens met een derde van de melkmix in een blender. Blend tot je geen stukjes prei meer ziet. Schenk dit daarna bij rest van de melkmix.
5. Voeg nu de eieren, bloem, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Klop dit door tot alles goed vermengd is. Als laatste roer je de asperges en de pijnboompitten door het beslag.
6. Bekleed nu een springvorm met het bladerdeeg en prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg. Sprenkel daarna wat paneermeel over het deeg heen.
7. Schenk het beslag in de springvorm en zet deze vervolgens voor 50 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden.)

Je kunt de taart zowel walm als koud serveren. Eet smakelijk!

taart2

taart1

+ There are no comments

Add yours