Olijfbrood met avocado en pikante hummus

Olijfbrood met avocado en pikante hummus


Voor mij is het altijd weer een struggle om te bepalen wat ik tussen de middag ga eten. Uit wanhoop kies ik snel voor wat ongezonds als lunch of iets waarvoor geen enkele inspanning is vereist. Sinds kort eet ik graag avocado (lees: gezond) en probeer dit met mijn lunch te combineren. Deze lunch is ontzettend makkelijk te maken, een beloning voor de smaakpapillen en een lust voor het oog.

Wat heb je nodig?
– Olijfbrood
– Pikante hummus
– Punt paprika
– 1 Avocado
– Halve teen knoflook
– Hummus
– Rucola
– Citroen
– Zout
– Peper

Wat moet je doen?
1. Ontleed de avocado en prak deze samen met de citroen fijn. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en roer dit door de avocadomoes.
2. Snijd je olijf in stukken en besmeer ieder plakje royaal met hummus.
3. Daarna smeer je rijkelijk een laag avocadomoes over de hummus.
4. Voorzie je brood vervolgens van een snufje zout en peper.
5. Snijd de puntpaprika en rucola fijn en verdeel dit over het brood en smullen maar!

 

+ There are no comments

Add yours