Vegan carrot cupcakes

Vegan carrot cupcakes


Als ik ergens een hekel aan heb, is het om in mijn eentje te eten. Sinds mijn zus heeft besloten om meer veganistisch te eten, verorber ik regelmatig kaasstengels in mijn eentje. Om daar een einde aan te maken besloot ik vegan apple carrot cakejes in elkaar te flansen zodat we weer samen kunnen schransen. Hieronder vind je het recept voor deze lekkere cakejes.

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
– 1/2e cup (125 milliliter) zonnebloemolie
– 1 banaan
– 1/4e  cup(60 milliliter) agave siroop
– 1/2e cup (150 gram) appelmoes
– 1/2e cup (120 gram) bruine suiker
– 1 cup (180 gram) geraspte wortels
– 2/3e cup (60 gram) havermout
– 1 cup (120 gram) amandelmeel
– Rozijnen naar smaak
– Gehakte walnoten naar smaak
– Twee theelepels kaneel
– Sap en rasp van 1 citroen
– Snufje zout
– Snufje baking soda

Wat moet je doen?
1. Prak de banaan fijn en voeg vervolgens de agave siroop toe. Mix dit tot een geheel.
2. Voeg daarna de appelmoes, zonnebloemolie en citroenrasp en –sap toe. Klop dit met een garde tot een soepel beslag.
3. Doe de bruine suiker, geraspte wortels, havermout, amandelmeel, kaneel, zout, baking soada en kaneel in een andere kom en roer dit even door.
4. Voeg het beslag aan de droge ingrediënten toe. Klop dit met een garde tot een geheel.
5. Meng daarna de rozijnen en walnoten door het beslag.
6. Vul de cupcakevormpjes met het beslag. Je kunt de vormpjes tot aan de rand vullen, omdat de cakejes niet veel groter zullen worden.
7. Zet de cakejes in een voorverwarmde oven (200 graden) voor 25 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen en enjoy!

carrot3

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours