Bastogne-karamel cupcakes

Bastogne-karamel cupcakes


Laatst at ik voor het eerst sinds tijden een Bastognekoekje en na één hap was ik weer helemaal verslaafd. Schaamteloos at ik in mijn eentje een pak leeg. Gezien mijn verslaving gevoed moet worden, vond ik het een goed idee om Bastognecakejes te maken.

Wat heb je nodig?
– 180 gram zachte roomboter
– 180 gram suiker
– 50 ml melk
– 2 grote eieren
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel baking soda
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 Bastognekoekjes

Voor de topping:
Karamelsaus 
– Bastognekoekjes

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de roomboter en suiker in een kom en klop dit luchtig.
– Voeg vervolgens de eieren en melk en meng dit goed.
– Daarna voeg je de baking soda, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel toe en klop dit net zo lang tot je geen klontjes meer in het beslag hebt.
– Als laatste stop je de Bastognekoekjes in de keukenmachine tot je alleen nog maar kruimels over hebt. Roer deze kruimels door het beslag en verdeel het mengsel daarna over de cupcakevormpjes.
– Bak de cupcakes voor 15 tot 20 minuten in de oven .

– Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, maak je een core in het midden van de cupcake.
– Schenk hier vervolgens de karamel in en kruimel daarna wat gebroken Bastognekoekjes over de cupcake. Eet smakelijk!
B1

+ There are no comments

Add yours