Simpele boerenkoolsoep

Simpele boerenkoolsoep


‘We moeten de vriezer leegeten’, ik hoor het mijn moeder zo vaak -bijna elke dag- zeggen. Ik kan haar geen ongelijk geven. Desondanks dat de ijskast een inhoud van 550 liter kan hebben, zit dat ding altijd tjokvol. Eenmaal aan het graven in de vriezer vond ik zákken boerenkool. Tijd om daar een lekker soepje van te maken.

Men neme:
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– 1 liter bouillon
– 4 aardappels in stukjes gesneden
– 250 gram fijngesneden boerenkool
– 90 ml slagroom
– 90 ml melk
– Klontje roomboter
– Peper en zout
– Geraspte kaas

Wat moet je doen?
1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Smelt de roomboter in een soeppan en voeg vervolgens de knoflook en ui toe. Bak dit voor ongeveer twee minuten.
2. Voeg nu de bouillon en aardappelen toe en laat de pan op laag vuur staan. Voeg na tien minuten de boerenkool toe en blijf de soep koken tot de aardappels zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen.
3. Schenk de slagroom en melk bij de soep. Breng de soep vervolgens op smaak met wat peper en zout.
4. Vul je soepkom voor twee derde en strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de soep heen.

Eet smakelijk!

boerenkoolsoep 2

+ There are no comments

Add yours