Deze dingen gebeuren wanneer je stopt met frisdrank drinken

Deze dingen gebeuren wanneer je stopt met frisdrank drinken


Eigenlijk pas ik net zo goed bij Coco-Cola als Ben bij Jerry en Knabbel bij Babbel. Maar eerlijk is eerlijk, het drinken van frisdrank is niet zo gezond. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Wist je bijvoorbeeld dat deze dingen kunnen gebeuren als je stopt met het drinken van frisdrank?

1. Hoofdpijn
Een beste bonkende koppijn kan je tegemoet komen wanneer je stopt met frisdrank nuttigen. Als je net als ik regelmatig Cola naar achter tikt, is dat niet te vermijden. Ook degenen die light frisdranken dronken kunnen hier last van krijgen.

2. Je valt af
Simpel, minder frisdrank drinken betekent afvallen. Behalve als je in plaats van 7Up andere calorieënbommen naar binnen werkt. (Voorbeeld: een blikje Cola van 0,33l bevat 139 calorieën. Sloeg jij 2 blikjes Cola naar achter dan scheelt dat 278 calorieën per dag!)

3. Minder naar de wc
Bruisdrankjes die cafeïne bevatten, werken urine afdrijvend. Waardoor je -veel- vaker naar de wc moet. Als je cafeïne (Cola) mindert, hoef je niet meer zo vaak een plasje te plegen.

4. Minder vaak ziek
Echt waar. Als je twee blikjes frisdrank (light producten gelden hiervoor niet) per dag nuttigt, is dat al snel 100 gram suiker. Wanneer je zo’n hoeveelheid aan suiker per dag binnenkrijgt, vermindert dat het vermogen van de witte bloedcellen om ziektekiemen te doden met 40 procent!

3. Je kunt langer leven
Serieus! The American Journal of Public Health onderzocht de lengte van telomeren. (Telo-watte? Een telomeer is een stukje DNA dat aan het uiteinde van een chromosoom zit. Een telomeer beschermt je DNA. Tijdens iedere celdeling worden telomeren een stukje korter. Wanneer deze te kort wordt gaat het DNA van de chromosoom schade oplopen. Dan kan de cel zich niet meer delen en gaat het -uiteindelijk- dood. Wanneer telomeren korter worden is dat een reden van veroudering of een ziekte.) Enfin, long story short: uit het onderzoek bleek dat mensen die geen frisdrank dronken langere telomeren hebben, wat betekent dat zij ongeveer vier jaar langer kunnen leven dan mensen die wel regelmatig een Cola, Sinas of 7Up wegklokken!

Genoeg redenen om te stoppen met het drinken van frisdrank -oké minderen.

Bronnen: Purewow & Infofyt

 

2 Comments

Add yours

+ Leave a Comment