Zo kook je pasta in één minuut

Zo kook je pasta in één minuut


Na een lange dag niks doen (eh werken), is er niks fijner dan zo snel mogelijk een bord pasta leeg kanen. Alleen duurt het zo acht tot elf ellenlange minuten voordat je pasta gaar is gekookt. Gelukkig is er een manier waardoor je pasta al na een zestig seconden kunt eten!

Zelf bedenk ik tussen de middag al wat ik ’s avonds wil eten. Als ik weet dat ik ’s avonds pasta wil verorberen, is dit de manier waarop je ’s avonds tijd kunt besparen! Het enige wat je nodig hebt, is de hoeveelheid pasta die je wilt maken, een bakje waar de pasta makkelijk in past en koud water.

Goed, je voelt waarschijnlijk al aankomen wat de bedoeling is. Doe de pasta in het bakje samen met genoeg water om de pasta te bedekken. Hierdoor weekt de pasta, waardoor je het ’s avonds niet meer zacht hoeft te koken. Na één uur weken is de pasta zacht genoeg, maar je kunt het ook gewoon langer laten staan.

Wanneer het tijd is om je pasta te koken hoef je de pasta maar voor 1 minuut in kokend water te doen en het is klaar!

Disclaimer: ja, ik weet dat de pasta dus niet écht in 1 minuut wordt gekookt, maar deze methode is zeker efficiënt!
P.s: het is heel normaal dat je pasta wit wordt na het weken. Zodra je deze voor 1 minuut in kokend water doet, wordt-ie weer geel.

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment