Magisch lekkere Nutellamousse

Magisch lekkere Nutellamousse


Mijn zin in het eten van Nutella is soms net zo hevig als de drang naar het krabben aan een muggenbult. Het is gewoon iets wat moet gebeuren. Deze wonderlijke hazelnootpasta trekt mij nou eenmaal aan als een magneet. Iedere-keer-weer. Een van de dingen die ik graag van Nutella maak is een mousse. Samengevat als een stukje hemel in ieder hapje.

 Laat ik je niet langer in spanning houden. Hoe je deze mind-blowing-lekkere mousse maakt, lees je hieronder.

 Wat heb je nodig voor 2/3 porties?
150 gram Nutella
20 ml water
20 gram boter
1 ei wit
1 eidooier
30 gram suiker
150 ml koude slagroom
Theelepel vanille-extract

Wat moet je doen?

  1. Klop het eigeel samen met de suiker voor 5 minuten au bain marie of tot het mengsel bijna verdubbeld is.
  2. Doe in een andere kom de Nutella, water en boter en laat deze smelten, ook au bain-marie. Wanneer het een soepele glanzende massa is, kun je het vuur uitdoen.
  3. Schep vervolgens met een grote lepel een deel van de Nutella bij het eimengsel en mix dit goed door. Vervolgens kun je de rest van de Nutella toevoegen.
  4. Klop nu de slagroom in een andere kom stijf. Zorg dat de slagroom wel echt koud is, anders lukt het je niet om pieken te kloppen. Voeg dit daarna toe aan je Nutella en mix dit tot alles goed is vermengd.
  5. Mix nu het eiwit stijf en voeg deze toe aan de Nutella. Vouw de merengue voorzichtig in het beslag, zodat het eiwit stevig blijft. Doe dit toe alles een geheel is.
  6. Schenk het mengsel nu in dessertkommen en wacht minimaal 5 uur voordat je de Nutellamousse serveert.

Enjoy!

 

+ There are no comments

Add yours