Recept: rabarberflappen

Recept: rabarberflappen


Als sinds ik me kan heugen ben ik gek op rabarber. Wanneer het rabarberseizoen aanbrak plukte ik die stengels fanatiek uit de groentetuin om er vervolgens een mierzoete moes van te maken. Mijn liefde voor rabarber is onvoorwaardelijk. Zo maak ik er moes, cupcakes en taart van. Gezien ik appelflappen heerlijk vind, moest ik hier natuurlijk een variant van maken met rabarber. Aanschouw hieronder het recept voor rabarberflappen. 

Wat heb je nodig?
10 plakjes bladerdeeg (roomboter)
– 1 ei
– 300 gram rabarber
– 1 grote appel
– 80 gram suiker
– 1 theelepel gemberrasp
– Sap van een halve citroen
– 2 theelepels kaneel
– Extra suiker

Wat moet je doen?
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine stukjes. Maak daarna de rabarber schoon en schil deze ook in kleine stukjes. Doe de gesneden rabarber en appel in een pan en voeg de kaneel en gemberrasp toe. Zet de pan voor ongeveer 15 minuten op een medium vuur en roer regelmatig. Wanneer je rabarber op een grove appel-/rabarbermoes lijkt, voeg je de suiker toe. (Mocht je een echte zoetekauw zijn, kun je uiteraard meer suiker toevoegen.) Laat de rabarber nog 2 minuten op het vuur staan en laat het vervolgens afkoelen.

Verwarm nu de oven voor op 220 graden. Schep ongeveer anderhalve/ twee eetlepel rabarber in het midden van het bladerdeeg. Vouw deze nu dicht in de vorm van een driekant. Met een vork kun je de randjes aan elkaar vastmaken, ziet er ook nog eens erg leuk uit. Herhaal dit tot er geen bladerdeeg meer over is.

Klop het ei los en bestrijk dit over de rabarberflappen en strooi er daarna nog wat suiker overheen. Nu kun je de  flappen in de oven doen voor ongeveer 18 minuten. Dit gebakje is zowel warm als koud lekker! Enjoy.

 Rabarberflappen2

+ There are no comments

Add yours