Dankzij deze food hacks word jij een Jedi in de keuken

Dankzij deze food hacks word jij een Jedi in de keuken


Soms maken de kleinste hacks je leven een stuk makkelijker, zo ook op het gebied van koken.  Onderstaande hacks maken van jou een nog grotere keukenprinses- of prins. Lees en leer! 

Bak je avocado rijp in 10 minuten
– Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden. Verpak ondertussen de onrijpe avocado’s in aluminiumfolie. Leg de avocado’s vervolgens op de bakplaat en zet deze voor ongeveer 10 minuten in de oven of tot de avocado helemaal zacht is. Laat de vrucht vervolgens afkoelen, daarna is je avocado ready to eat!

Zo word je avocado niet bruin
– Bewaar een gesneden avocado in een bakje met een paar stukjes gesneden (rode) uit. De zwavel van het ui oxideert de avocado waardoor deze niet bruin wordt. Dit hadden we eerder moeten weten!

Home made lemonade 
– Snijd een citroen doormidden en doe deze in een blender samen met 100 milliliter water in de blender.  Doe daarna een aantal takjes munt, een paar eetlepels suiker en heet water (100 milliliter) in een kan en laat dit 10 minuten trekken. Voeg daarna het muntbladwater toe aan het citroenwater samen met 300 gram ijsblokjes en blend net zo lang tot de ijsblokjes niet meer te zien zijn.

via GIPHY

Zo voorkom je dat er barsten komen in je gekookte ei
– Niets zo irritant als eieren die barsten terwijl je ze kookt. Dit kun je voorkomen door je eieren voortaan met citroensap in te smeren voordat je ze kookt. De zuurheid zorgt ervoor dat de schalen intact blijven.

Krijg meer sap uit je citroen
– Over citroenen gesproken,  je krijgt meer sap uit de citroenen als je ze eerst voor 15 seconden in de magnetron doet. Dit kun je overigens met iedere citrusvrucht doen om er meer sap uit te krijgen.

Maak perfecte ronde american pancakes
– Maak een ketchupfles grondig schoon en doe daar je pancake beslag in. Zo wordt het supersimpel om het beslag in de pan te schenken.

Houd je koekjes vers
– Stop je koekjes in een ziploc tasje met een sneetje brood. De koekjes absorberen het ‘natuurlijke vocht’ van het brood waardoor de cookies niet uitdrogen of kruimelig worden.

Benieuwd naar nog meer food hacks?
Lees dan hier hoe je moeiteloos een ei pelt, of benieuwd naar hoe je pasta binnen 1 minuut kookt? Dat kun je hier lezen.

+ There are no comments

Add yours