Recept: avocado-limoen cheesecake

Recept: avocado-limoen cheesecake


Ik ben zeker niet de eerste, de enige of de laatste persoon op aarde die op het idee komt om een avocado-limoen cheesecake in elkaar te flansen. Dit is natuurlijk met een reden, want deze cheesecake is to die for. Op dit blog deel ik daarom mijn versie van deze smaakpapillenstreler.

Wat heb je nodig voor een kleine cheesecake?
– 100 gram roomkaas
– 80 gram crème fraîche
– 100 ml slagroom
– 100 ml kwark
– 1 grote avocado
– 120 gram suiker
– Rasp van 1 limoen
– Sap van 2 limoenen
– Sap van 1 citroen
– Twee theelepels vanille agar agar
– 80 gram maria biscuits
– 40 gram gesmolten roomboter

Wat moet je doen?
1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg daar de gesmolten boter aan toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over het bakpapier.
2. Doe de slagroom samen met de agar agar in een pannetje en laat dit op een laag vuur staan voor ongeveer 5 minuten of tot de slagroom dik is geworden.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado en doe deze samen met de roomkaas in de blender. Wanneer dit een egaal mengsel is, voeg je de slagroom, kwark, suiker, crème fraîche en limoenrasp en citroen/limoensap toe.  Blend dit net zo lang tot het een geheel is.
4. Schenk het beslag in de springvorm en laat deze voor minstens anderhalf uur in de koelkast staan voordat je ‘m opeet.

Geniet ervan!

Cheesecake

+ There are no comments

Add yours