
Zo lang kun je etenswaren in je koelkast bewaren
Er zijn maar weinig mensen gezegend met de gave dat ze precies genoeg guacamole kunnen maken in verhouding met hoeveel chips zij hebben. Mocht jij helaas niet beschikken over dit talent, eindig je vaak met een restje guacamole die in je koelkast belandt. Want over een paar dagen kun je dat nog wel eten. Maar is dat wel echt zo? Hoe lang kun je deze dip eigenlijk in de koelkast bewaren? Hieronder lees je een overzicht over hoe lang je eten nou echt in de koelkast kunt opbergen.
Aardappels
3 tot 4 maanden
Aardbeien
5 tot 7 dagen
Appels
1 tot 2 maanden
Artisjokjes (uit blik)
2 tot 4 weken
Asperges
5 tot 7 dagen
Augurken (geopend)
1 maand
Avocado (ligt eraan wanneer ze zijn gekocht)
7 tot 10 dagen
Bacon (gebakken)
7 dagen
Bananen
2 tot 9 dagen
Bosbessen
5 tot 10 dagen
Boter
1 tot 3 maanden
Citroen
1 tot 2 maanden
Citroen (gesneden)
2 tot 3 dagen
Citroensap (hersluitbaar flesje)
4 tot 6 maanden
Druiven
5 tot 10 dagen
Eieren (gekookt)
7 dagen
Guacamole (zelfgemaakt)
1 tot 2 dagen
Hamburger (gebakken)
3 tot 4 dagen
Hot dogs (ongeopend)
1 tot 2 weken
Hot dogs (geopend)
7 dagen
Ijsbergsla
7 tot 10 dagen
Jam
1 jaar na openen
Kip (gebakken)
3 tot 4 dagen
Komkommer
7 dagen
Mayonaise (geopend)
2 maanden
Paprika
1 tot 2 weken
Pizza (restjes)
3 tot 4 dagen
Rauw vlees
1 tot 2 dagen
Rijst (gekookt)
5 tot 7 dagen
Romeinse sla
7 tot 10 dagen
Salade (zonder dressing)
3 tot 5 dagen
Sinaasappels
1 tot 2 maanden
Soep
2 tot 4 dagen
Sojasaus
2 tot 3 jaar
Spinazie (ongeopend)
5 tot 7 dagen
Spinazie (geopend)
3 tot 5 dagen
Steak
3 tot 4 dagen
Stoofpotjes
2 tot 4 dagen
Taart
2 tot 4 dagen
Tomaten
7 tot 10 dagen
Tonijnsalade
3 tot 5 dagen
Tortilla’s (mits goed verpakt)
7 tot 10 dagen
Vis (gekookt)
3 tot 4 dagen
Wijn (geopend)
2 tot 3 dagen
Yoghurt
2 tot 3 weken
Uiteraard zijn hier uitzonderingen op. Als jij een soep na drie dagen niet meer vertrouwd, kun je deze beter niet meer eten. Better safe than sorry!
Bron: Purewow
+ There are no comments
Add yours